SPOT svetovanje Savinjska vabi na delavnico 

“POSLOVANJE Z NEMČIJO”,

ki bo v sredo, 21. novembra 2018, ob 10. uri, v sejni sobi RA Kozjansko (II. nadstropje), Ulica  skladateljev Ipavcev 17, Šentjur – zgornji trg.

V praksi se pojavljajo različne dileme glede prijav za opravljanje storitev v Nemčiji – kdaj, kje in katero dejavnost mora podjetje prijaviti? Pred prvim opravljanjem storitev mora podjetje predvsem paziti na določene specifike, ki jih zahteva Nemčija. Prav tako je potrebno paziti na posebnosti pri prijavi delavcev. V praksi pa se pojavljajo še druge težave, ki jih podjetja ne predvidevajo, zato mora imeti podjetnik prave informacije za opravljanje dela v tujini.

Vsebina:

  • Prijava dejavnosti pri nemški obrtni zbornici, regulirana dejavnost;
  • Prijava delavcev, kje in potrebna dokumentacija za delavce;
  • Prijava v SOKA-BAU, oprostitev 15% gradbenega davka, kdaj za katere dejavnosti;
  • Podizvajalci in prijava dejavnosti in njihovi delavci;
  • Opravljanje del s tretjimi državljani.

Izvajalka: Zdenka Bedekovič, svetovalka – specialistka v Svetovalnem centru Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in predavateljica. Bila je predstavnica OZS v delovni skupini pri pripravi novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev.

Delavnica bo trajala do cca 13.30 ure in je za udeležence brezplačna. Organizira jo Razvojna agencija Sotla (partner projekta SPOT svetovanje) v sodelovanju z OOZ Šentjur.

Na delavnico se je potrebno prijaviti, in sicer preko elektronsko pošte na naslov: rasotla.spot@siol.net, do ponedeljka 19.11.2018.

 

Vabljeni, da se nam pridružite!