Samostojni podjetniki imajo veliko vlogo na območju Obsotelja in Kozjanskega, saj zagotavljajo petino delovnih mest na območju. Prav tako so pomembne male družbe, katerih število se povečuje, prav tako se povečuje število zaposlenih v gospodarskih družbah.

V podporo razvoja podjetništva so že v skoraj vseh občinah na območju Obsotelja in Kozjanskega urejene nove poslovno-obrtne cone, ki so pogoj za razvoj gospodarstva. Ostale podporne inštitucije podjetništvu na območju so tudi Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d. o. o. in Območno obrtna zbornica Šmarje pri Jelšah.

Pospeševanje podjetništva na območju Obsotelja in Kozjanskega je ena izmed osnovnih nalog Razvojne agencija Sotla, tako opravljamo naslednje storitve:

  • Informiranje podjetnikov, potencialnih podjetnikov in ostalih zainteresiranih – zanje pridobivamo ključne poslovne informacije (možnosti pridobivanja finančnih sredstev in podobno), ki jih nato posredujemo vsem, ki vas tovrstne informacije zanimajo.
  • Osnovno svetovanje – na področju osnovnega svetovanja podjetjem in potencialnim podjetnikom ponujamo celovite svetovalne storitve od zagona, poslovanja in rasti podjetja.
  • Točka e-vem – na naši vstopni točki je mogoče izvesti vse postopke povezane z registracijo (ustanovitvijo) podjetja (d.o.o. ali samostojni podjetnik) z uporabo e-vem aplikacije. Ob sami registraciji zagotavljamo celovito svetovanje in podporo.
  • Podjetniško svetovanje – zagotavljamo osnovna in specialistična svetovanja s področja poslovnih funkcij podjetja, pripravo razvojnih programov, projektov, poslovnih načrtov, investicijske in razpisne dokumentacije za pridobivanje nepovratnih sredstev, ugodnejših posojil za opremo in druge investicije, domačih in tujih razpisovalcev.

Aktualna obvestila

Preverite naše zadnje novice

VABILO NA USPOSABLJANJE »ABC PODJETNIŠTVA 2023«

SPOT svetovanje Savinjska organizira usposabljanje ABC podjetništva 2023, ki  je...

Preberi več

Vabilo na seminar »Novosti pri pripravi davčnega obračuna za leto 2022 in kaj prinašajo spremembe ZDoh-2 s 1.1.2023″

VABILO SPOT svetovanje Savinjska vabi na seminar »Novosti pri pripravi davčnega...

Preberi več

360-stopinjska platforma je ugledala svet

V projektu Circular Economy in Practice CE-IP smo  uspešno zaključili že drugi...

Preberi več

Izvedeno izobraževanje MRMI v okviru projekta CRO-SI-SAFE

V času od 19. – 21. januarja je v Novem Mestu potekal 13.  Mednarodni tečaj MRMI....

Preberi več

Razvojna agencija Sotla

Skip to content