Telefon: 00386 (0)3 817 18 60 // Fax: 00386 (0)3 817 18 68 // E-pošta: info@rasotla.si

     

Naslov: Finančna pismenost podeželskih žensk, ki so izpostavljene tveganju izključenosti (FLOWER)

Program: Erasmus+ KA210-ADU – Partnerstva manjšega obsega v izobraževanju odraslih, številka projekta 2023-2-SI01-KA210-ADU-000177534

Akronim: FLOWER

Trajanje: januarja 2024 do 30. junija 2025 (18 mesecev)

Partnerji:

 • Razvojna agencija Sotla (Slovenija) – koordinator
 • Association Des Femmes Moldaves De France ”Casa Mare” (Francija)
 • INNETICA (Španija)
 • KULTUR EGITIM ve PROJE DERNEGI (Turčija)

Proračun: 60,000€

Ključne dejavnosti:

 1. Začetni sestanek v Vincennesu v Franciji.
 2. Zbiranje dobrih praks in razvoj elektronskega priročnika.
 3. Tečaj za trenerje o finančni pismenosti v Zaragozi v Španiji, na katerem bo sodelovalo 16 trenerjev za odrasle iz partnerskih organizacij.
 4. Delavnice finančne pismenosti za podeželske ženske v partnerskih državah, na katerih bo sodelovalo vsaj 80 podeželskih žensk s tveganjem izključenosti.

Ključni rezultati:

 • Elektronski priročnik za učitelje finančne pismenosti, v katerem so zbrane dobre prakse, in ki služi kot vodnik za poučevanje podeželskih žensk.
 • Celovit tečaj za trenerje finančne pismenosti, namenjen izboljšanju pedagoških spretnosti izobraževalcev odraslih in njihovi pripravi na učinkovito posredovanje finančnega znanja.
 • Uspešno izvedene delavnice finančnega opismenjevanja za podeželske ženske, kar bo neposredno prispevalo k njihovi gospodarski in socialni opolnomočenosti.
 • Sodelovanje med štirimi evropskimi državami, spodbujanje nadnacionalnega pristopa k obravnavi finančne pismenosti med podeželskimi ženskami, ki jim grozi izključenost.

Namen projekta je odpraviti vrzeli v finančni pismenosti med podeželskimi ženskami ter jih opremiti z znanjem in spretnostmi, potrebnimi za gospodarsko sodelovanje in odločanje. S sodelovanjem med evropskimi partnerji želi projekt FLOWER trajno vplivati na življenje žensk, ki jim grozi izključenost, ter spodbujati enakost in vključenost v skladu s širšimi socialnimi cilji Evropske unije.

 

 

Skip to content