Telefon: 00386 (0)3 817 18 60 // Fax: 00386 (0)3 817 18 68 // E-pošta: info@rasotla.si

                                

ECOROUTES: Unlocking the potential of Youth in the tourism sector by transforming youngsters into PROMOTERS and GUARDIANS of the European Natural and Cultural Heritage through the uptake of sustainable business activities Erasmus Project

ECOROUTES je partnerstvo Erasmus + KA220-YOU – Sodelovanje na področju mladine, katerega cilj je boj proti podnebnim spremembam, krepitev zaposljivosti mladih in digitalna preobrazba.

POVZETEK
ECOROUTES je dinamičen projekt, katerega poslanstvo je opolnomočiti mlade posameznike v Evropi in jih spremeniti v strastne zagovornike in zaščitnike naravne in kulturne dediščine njihove regije. Ta pobuda, financirana v okviru programa Erasmus+ KA220-YOU, obravnava pereča vprašanja, kot so brezposelnost mladih in okoljski izzivi.

S spodbujanjem trajnostnih turističnih dejavnosti si ECOROUTES prizadeva ustvariti zaposlitvene priložnosti za mlade v cvetočem turističnem sektorju. Projekt mlade posameznike izobražuje o bogati evropski kulturni in naravni dediščini ter poudarja njeno vlogo pri zaposlovanju mladih in odgovornem državljanstvu. ECOROUTES mlade navdihuje, da cenijo in varujejo svojo dediščino za prihodnje generacije.

Z močno zavezanostjo okoljski trajnosti in digitalni pripravljenosti je ECOROUTES obetavna pobuda, ki se ne ukvarja le z izzivi brezposelnosti mladih, temveč prispeva tudi k zaščiti in promociji edinstvene evropske dediščine.

CILJI
Spodbujanje zaposlovanja mladih
Cilj pobude ECOROUTES je spodbuditi zaposlovanje mladih v turističnem sektorju z opolnomočenjem mladih posameznikov, da postanejo zagovorniki kulturne in naravne dediščine svoje države z ustvarjanjem trajnostnih turističnih dejavnosti.

Kulturna in naravna dediščina
Med mladimi nameravamo izboljšati poznavanje evropske kulturne in naravne dediščine ter poudariti njeno vrednost kot orodje za zaposlovanje mladih in odgovorno državljanstvo.

Spodbujanje ohranjanja dediščine
ECOROUTES si prizadeva navdihniti mlade, da bi bolje razumeli pomen spodbujanja in ohranjanja dediščine za prihodnje generacije.

Vodilni partner:

CBE Sud Luberon Val de Durance & Country: FR

Partnerji:

  • Rinascita Società Cooperativa Sociale
  • Razvojna agencija Sotla
  • ConnectingDOTS
  • ENTREPRENEURSHIP AND SOCIAL ECONOMY GROUP
  • Education and Social Innovation Centre of Austria – ESICA. Zentrum für Bildung und soziale Innovation in Österreich
Skip to content