Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je konec prejšnjega tedna ponovno objavilo razpis Eurostars 2019, s katerim bo podprlo podjetja, ki se aktivno ukvarjajo z raziskavami in razvojem.

V okviru Javnega razpisa Eurostarst 2019 je za tekoče leto na voljo 200.000 evrov, za naslednje pa 500.000 evrov, medtem ko sredstva lahko prejmejo podjetja, ki sodelujejo v mednarodnem konzorciju. Od prijavljenih podjetij se pričakujejo ideje za razvoj novih izdelkov, postopkov in storitev, ki jih bodo v dveh letih po zaključku razvoja podjetja vpeljala na tržišče. Pomembno težo pa tudi v tem razpisu dajemo malim in srednje velikim podjetjem, saj javni razpis zahteva, da je koordinator projekta malo ali srednje veliko podjetje.

Posamezno podjetje lahko skupaj prejme do 300.000 evrov. Slovenija sofinancira del raziskovalno-razvojnih stroškov, in sicer v deležu do 50 % za mala in srednje velika podjetja ter do 40 % za velika podjetja. Predlogi inovativnih projektov se tudi letos zbirajo dvakrat letno, in sicer do 28. februarja in do 12. septembra, projekti pa se ocenjujejo na mednarodni ravni.

Če ste torej podjetje z inovativno idejo, katere razvoj načrtujete s tujimi partnerji, pa za realizacijo ideje potrebujete dodatna sredstva, vas Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi, da oddate prijavo.
Več informacij in dokumentacijo o razpisu lahko najdete tukaj ➡️https://bit.ly/2BHH56I.