VABILO

 SPOT svetovanje Savinjska vabi na delavnico

“Uporabniški kosi mesa v kulinariki”

 ki bo v torek, 26. marca 2019 ob 10. uri,

v prostorih Obrtno – podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah (II. nadstropje), Aškerčev trg 4, 3240 Šmarje pri Jelšah

Uravnotežena prehrana vsebuje vse osnovne in bistvene hranljive snovi v količinah in razmerjih, ki zadoščajo za maksimalno potekanje vseh funkcij organizma,  toda nobene hranljive snovi ne sme vsebovati v količini, ki bi zmanjšala ali ogrozila dobro počutje oz. zdravje organizma; prav tako ne sme vsebovati škodljivih snovi v koncentracijah, ki bi škodile.

Vsebina:

  • slovenske avtohtone pasme govedi in prašičev,
  • sestava mesa (hranilna in energijska vrednost) in pomen za zdravje,
  • razsek mesa na uporabniške kose,
  • postopek z mesom – označevanje, poreklo,
  • primernost uporabe posameznih kosov mesa v kulinariki, ipd.

 Izvajalka: Milena Suwa Stanojević, predavateljica na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana in avtorica številnih knjig ter člankov na temo uravnotežene in zdrave priprave hrane.

Delavnica je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja gostinstva, trajala bo 3 pedagoške ure in je za udeležence brezplačna. Organizira jo Razvojna agencija Sotla, SPOT svetovanje Savinjska, v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah.

 Na delavnico se je potrebno prijaviti, in sicer preko elektronsko pošte na naslov: rasotla.spot@siol.net, do petka 22.03.2019.

Število mest na delavnici je omejeno, zato pohitite s prijavo. Iz posameznega podjetja se lahko prijavita 2 osebi.

Vabljeni, da se nam pridružite!