Turizem v su�itju z naravo

S cestnim vlakom med kozjanske griče

Popeljite se v osrčje sprostitve, kmečkih razvad in navad ter odličnih patrovih kapljic in raznovrstnih čokoladnih pregreh. Zaplavajte ali udarite golfsko žogico. Prvinsko doživetje.

Terme Olimia – Olimje – kopanje v Termah Olimia ali prikaz  igranja golfa – kosilo

Današnji dan bomo preživeli na cestnem vlaku. V Termah Olimia popotovanje začnemo. Spoznali bomo njihovo ponudbo vodnih užitkov, wellnessa in vsega, kar tukaj razvaja telo in duha.
Odhitimo proti Olimju. In glej, nekje na poti napade razbojnik Guzaj, ki med ljudstvom velja ne le kot štajerski, temveč tudi kot dober slovenski razbojnik. Nič hudega noče, pozdravimo ga in se odpeljemo naprej. Vozimo se po vinorodnih gričih in že smo pri bistvu kraja, olimskem samostanu. Bratje minoriti bodo z nami delili skrivnosti iz stare lekarne, baročne cerkve in zaupali katero od svojih receptur za dolgo in zdravo življenje.
Ljubitelji čokoladne pregrehe že čakajo odhoda proti čokoladnemu butiku. Prava paša za oči in želodčke. Čokoladni okoli ust pogledujemo še za ostalimi zanimivostmi Olimja kot so ogled jelenov, Dežela pravljic in domišljije, pivovarna… Po vseh pregrehah se bo prilegla lagodna rekreacija, zato eni zavijemo na kopanje v Terme Olimia, ljubitelji udrihanja po žogicah pa na prikaz igranja golfa ali celo samostojno igro med devetimi luknjami igrišča v Olimju. Dan izpopolnimo še z okusnim kosilom pri izbranem ponudniku.