Turizem v su�itju z naravo

Med (iz)viri narave

Prvobitnost narave tukaj navduši. Predajte se ji, zadihajte z njo in spoznajte delčke, na katere so domačini še posebej ponosni. Videli boste, da z razlogom.

Paviljon kaktej v Rogaški Slatini – zbirka čebelarstva v Kostrivnici – Kraljevi vrelec – Boč ali Donačka gora - kosilo

Začnimo pri bodičastih zelencih. Paviljon kaktej v Rogaški Slatini velja za eno najbogatejših zbirk v Evropi, saj je v njej kar 1600 različnih vrst kaktusov in drugih sočnic. Posebnosti je veliko, od najmanjšega do največjega kaktusa ter najbolj bodičastega in najbolj občudovanega.
Če smo začeli pri bodicah, nadaljujmo s čebeljimi žezli ob zbirki čebelarstva v Kostrivnici. Neokrnjena narava tukaj ponuja idealno čebeljo pašo, zato je med tega območja prvovrsten in zdravilen. Od cvetice do medu - kako smo čebelji strd pridobivali nekdaj in danes – vse to in še kaj boste izvedeli ob brenčanju čebel.
Vas Kostrivnica pa redko kdo pozna po zdravilnih mineralnih vodah, ki so jih poznali že v keltskih časih. Poskusili bomo slatino iz Kraljevega vrelca in se pomladili; voda naj bi namreč ob prebavi blagodejno vplivala tudi na kožo.
Odžejani se odpravimo navkreber - proti Boču ali Donački gori, to izberemo sami. Vsak vršac ima svojo zgodbo: Boč jo pripoveduje ob pomoči velikonočnice, strjeno v multivizijsko predstavitev, Donačka gora pa se posebej rada ponaša z bukovim pragozdom. Oba vrhova sta primerna za tiste z malo ali veliko kondicije, še bolj pa za ljubitelje domače hrane, zato nas nekje v njunem osrčju čaka pozno kosilo.