Turizem v su�itju z naravo

Malo drugačen dan ob Sotli

Napolnite pljuča, adrenalin se sprošča. S trnkom ali v sedlu, z vetrom ali brez. Poplaknite ga z zdravilno mineralno vodo in ga sprostite s čofotanjem v bazenu. Malo drugačen dan ne bo kmalu odšel iz vaših misli. 

Ribnik Žabnik ali konjušnica v Rogatcu – prikaz jadralnega padalstva – ogled zdraviliškega jedra Rogaške Slatine – kopanje – kosilo

Začnemo aktivno. Ali bomo spoznavali osnove ribolova ali konjeništva, se odločimo sami. Ribiči si bomo ogledali ribnik Žabnik pri Rogatcu in spoznali življenje v njem. Mojster nam bo predstavil ribiški pribor, nekatere tehnike ribolova in že bomo sami poskusili svojo srečo s trnkom. Ljubitelji konj v hlevu spoznamo konje, jih pomagamo osedlati, da z njimi navežemo stik. Ježa v maneži je za marsikoga edinstvena izkušnja  -  kaj šele terenska ježa do pragozda na Donački gori, ki jo tudi ponujajo v Rogatcu.  
Po rekreaciji na tleh bomo sedaj zajadrali v nebo. Na griču nad muzejem nam bodo predstavili osnove jadralnega padalstva. Vzleteli tokrat ne bomo, le demonstracijo vzleta bomo lahko opazovali. Še kratek sprehod po Muzeju na prostem Rogatec, kjer se lahko v programu »Žulike moje babice« obiskovalci preizkusijo tudi v aktivnih delavnicah domačih obrti in opravil: spečejo svoj hlebček kruha – žuliko, pletejo kitice iz ličja, izdelajo preprost ljudski instrument ali se naučijo osnovnih korakov že pozabljenega ljudskega plesa.
Nato se zapeljemo se v zdraviliško Rogaško Slatino. Na sprehodu po zdraviliškem jedru bomo spoznali legendo o Pegazu, zanimivo zgodovino hotelskih gostov in popili kozarec zdravilne vode Donat Mg.
Za piko na i se bomo namočili v bazenih, pred ali po kopanju pa okusili še rogaške kulinarične dobrote in izbrana vina tega konca.