Organizatorji 3daysofdesign so sporočili, da je dogodek, v okviru katerega smo načrtovali tudi samostojno razstavo slovenskega oblikovanja, zaradi ukrepov v zvezi s korona virusom (COVID-19) prestavljen s 14. – 16. maja 2020 na 3.- 5. september 2020. Odločitev organizatorji utemeljujejo s priporočili danske vlade, da je treba dogodke z velikim številom udeležencev prestaviti, hkrati pa poudarjajo, da je dogodek povezan tudi s prihodom velikega števila tujcev v državo.

SPIRIT Slovenija v sodelovanju Veleposlaništvom Republike Slovenije v Kopenhagnu in Centrom za kreativnost (CzK), ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) pripravlja udeležbo na dogodku 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Dogodek, ki v obliki razstave poteka na različnih lokacijah v Kopenhagnu, odlikuje visoka estetska dovršenost, ekskluzivnost in visoka kakovost izdelkov. Ključni temi 3daysofdesign 2020 bosta krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj. Slovenija se bo po uspešni predstavitvi leta 2019, v letu 2020 na dogodku predstavila drugič. Dogodek je prodajno usmerjen, podjetja, ki se predstavljajo s svojimi izdelki na 3daysofdesign, lahko tudi aktivno sodelujejo v okviru spremljajočih dogodkov, kjer imajo možnost spoznati potencialne nove naročnike in zagotoviti večjo prepoznavnost svojih izdelkov.

Slovenska razstava bo v okviru dogodka 3daysofdesign predvidoma v prostorih galerije Sunday-S Gallery, ki bo v ta namen preurejena za predstavitev slovenskega oblikovanja in izdelkov. Nahaja se v pritličju iste zgradbe kot Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, na Amaliegade 6, v samem središču mesta nedaleč stran od znamenite palače Amalienborg, v kateri živi danska kraljeva družina, ter pristaniške ulice Nyhavn.

Več o dogodku