Razvojna agencija Sotla je skupaj s ponudniki na področju turizma konec prejšnjega leta pristopili k izdelavi spletne strani destinacije Obsotelje in Kozjansko. Spletna stran je dostopna na naslovu www.visitok.eu.

Spletna stran na enem mestu predstavlja turistično ponudbo območja  in je v prvi fazi »izdana« le v slovenskem jeziku, vendar je kratkoročni načrt prevod v več tujih jezikov, kar bo omogočilo doseg širše ciljne publike, predvsem tujih turistov, ki se odločajo za obisk destinacije.

»Menimo, da smo uspeli narediti zanimivo in moderno spletno stran, kjer uporabniki najdejo najpomembnejše informacije za načrtovanje svojega obiska. Da bi lahko obiskovalce na območju zadržali, se z rezervacijskim sistemom Booking dogovarjamo, da nam prilagodijo iskalni filter nastanitev za naše občine in tako omogočimo tudi takojšnjo rezervacijo nastanitve,« pove Anita Čebular iz Razvojne agencije Sotla.

Dodaja, da so želeli v prvi fazi zbrati »najboljšo« ponudbo območja, ponudnike/ponudbo, ki imajo ustaljen delovni čas, hkrati pa tudi ostale motivirati, da skušajo vsaj kakšen dan v tednu omogočiti turistom, da jih obiščejo brez predhodne najave. »Spletna stran je živa, tako omogoča dodajanje, spreminjanje ponudbe – upamo, da kmalu dodamo nove ponudnike ter nove zanimive vsebine, ki jih imamo v načrtu.«

visitOK-1