Spletna stran podjetja je danes postala nuja vsakega podjetja. Kakovostna spletna stran pomeni konkurenčno prednost za podjetje, hkrati pa je tudi ogledalo podjetja. Za uspešno predstavitev na spletu je pomemben aktiven spletni nastop, zato je pomembno k izdelavi spletne strani pristopiti celovito in strateško, z uporabo orodij s katerimi lahko enostavno in hitro dodajamo pomembne novice, dogodke ipd. Potrebno se je zavedati, da so spletne strani močno marketinško orodje, ki močno vplivajo na mnenje potrošnikov.  

Eno izmed pogosto uporabljenih spletnih orodij oz. platform za izdelavo spletnih strani je WordPress. WordPress je enostaven in fleksibilen za uporabo ter je za uporabnike na voljo brezplačno. Uporabniki si morajo urediti domeno in gostovanje, kar predstavlja njihov edini strošek.  V kolikor podjetje že ima spletno stran v WordPressu, jo lahko kadarkoli posodobi ali prenovi, ne da bi pri tem izgubilo, kar je bilo dobrega na stari spletni strani. WordPress je z rednimi posodobitvami varen in zaščiten za poganjanje spletnih strani. Poleg besedil, ki jih želimo objaviti na spletni strani, WordPress omogoča predvajanje in prikazovanje različnih video, avdio in slikovnih vsebin.

Razvojna agencija Sotla je odgovorila na potrebe v lokalnem okolju in je v okviru projekta SPOT svetovanje Savinjska organizirala 12-urno usposabljanje na temo izdelave spletne strani s pomočjo WordPress spletne platforme. Na usposabljanju  so se udeleženci seznanili s pojmom »domena«, kje jo lahko poiščejo, kako jo izberejo ter dobili priporočilo, katero končnico izbrati. Spoznali so tudi pojem strežnik in dobili predloge, kateri strežnik je za njih najbolj ustrezen. Naučili so se namestiti WordPress platformo (kje se nahaja, kako se uporablja) in uporabljati vtičnike, ki omogočajo avtorjem, da dograjujejo programe in sledijo novim tehnologijam. Končni izdelek je bila izdelana spletna stran z grafično podobo in njihovimi podatki.

Usposabljanje je vodila Tanja Fric, strokovnjakinja na področju digitalnega marketinga, izdelave spletnih stran in predavateljica s področja računalništva.

Metka Kovačič, SPOT svetovanje Savinjska

 

Vir:

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija