Evropski strukturni in investicijski sklad že peto leto zapored predstavlja dobre zgodbe, ki jih v Sloveniji pišemo s pomočjo evropskih sredstev. Te so se v preteklih letih na zabaven in zanimiv način predstavile že na več kot 100 dogodkih po vsej Sloveniji.

Območje Obsotelja in Kozjanskega letos v glasovanju sodeluje z dvema projektoma, in sicer: SPOT Svetovanje Savinjska (sofinanciran s sredstvi ESRR) v katerem sodeluje Razvojna agencija Sotla in ZKTR Rogatec s projektom Razvoj kulturnega in zelenega turizma na območju Obsotelja in Kozjanskega – Včeraj, danes, za jutri,  sofinanciran s sredstvi EKSRP.

Letos se kampanji prvič priključujejo tudi zgodbe s področja kmetijskega sklada. Na vabilo se je odzvalo več kot 60 projektov, ki bodo v več kot 50 krajih po vsej Sloveniji samo letos organizirali preko 100 zanimivih dogodkov.

V tednu med 11. in 18. majem 2019 se bodo tako po celotni Sloveniji zvrstili številni dogodki. Od zanimivih in poučnih delavnic, ogledi, rekreativni pohodi, pa do dnevov odprtih vrat slovenskih kmetij, gledaliških predstav, poskušin domačih dobrot, in še mnogo več.

Za dobro zgodbo na našem območju lahko že glasujete, in sicer do 15. aprila in tako pomagate izbrati naj projekt, ki se bo z vašo pomočjo predstavil še s pestrejšim programom in postal naj dogodek kampanje. SVOJ GLAS LAHKO ODDATE TUKAJ.